Miért duo? Mert ketten vagyunk... Mert a dualitás mindenhol jelen van... és annak egyensúlya a világunk harmóniáját, saját magunk egyensúlyát és egységét adja.  


Horváth Mária vagyok, pszichológus, hipnoterapeuta.  

Tevékenységem során kiemelt figyelmet kap a rajz, mint diagnosztikai és terápiás eszköz, elmélyedtem ebben a témakörben az ehhez kapcsolódó akkreditált pedagógus-továbbképzési programon. Hipnoterapeuta képzettséget az International Hypnosis Association kurzusán szereztem. 

Annak idején, üzemgazdász diplomával, annak egzakt eszközeivel a matematika és a statisztika világában egyszerű volt választ adni a felmerült kérdésekre, hiszen ott képlettel minden leírható és kiszámolható. Azonban az emberi érzelem és a lélek megismerése képletekkel, matematikai műveletekkel lehetetlen, az annál sokkal összetettebb és sokrétűbb.

Gyermekem születése, majd az általam vezetett képességfejlesztő játszóházban tapasztalt élményeim fordítottak a pszichológia irányába. A személyiséglélektan tanárom első előadásán ülve éltem át azt a meghatározó érzést, hogy "megérkeztem, jó helyen vagyok". Kívánom mindenkinek, hogy életében legalább egyszer legyen ilyen élményben része.


Szamos Erika vagyok, pszichológus, önismereti terapeuta. 

Két fontos dologról egész biztosan nem tanulunk az iskolában: önmagunkról és kapcsolatainkról. Úgy vélik az emberek, minek ezekhez tudás, hisz megy magától minden. Viszont amikor probléma vagy elakadás lép fel az életükben, elgondolkodnak...

Az egyetemi éveimmel párhuzamosan, majd annak elvégzése után folyamatosan és mélyebben (is) megismerkedtem a pszichológián kívül más módszerekkel is, többek között rajzelemzéssel, különféle terápiás módszerrel, és jártasságra tettem szert az életvezetési tanácsadásban is.

Ezek más és mélyebb módszerek. Elméleti tudást az egyetemen, gyakorlati tapasztalatokat az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben szereztem. Pályafutásom során mindig fontosnak tartottam a folyamatos képzéseket, különösen szakterületeimen: életvezetési tanácsadás, felnőtt- és gyermekrajz elemzés, pár- és családterápia, önismereti terápia.

Nincs olyan téma, amelyet ne lehetne több különböző nézőpontból értelmezni.